ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Gargano – perla italského Jadranu na kole

Průzračné moře a čistá příroda
dovolená na kole1-2 nenáročný / středně náročný★★★ chci cestovat pohodlnědovolená pro rodiny s dětmi do 10 let

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
24. 5. – 2. 6. 202410 dní11145401

POSLEDNÍ VOLNÁ MÍSTA (pro ženu možnost doplnění)

Tento zájezd pro vás připravíme i na zakázku.

Na co se můžete těšit?

  • Cyklopobyt u moře s podporou autobusu
  • Apartmány, polopenze
  • Unikátní fauna a flóra poloostrova Gargano
  • Ostrovy Tremiti s řadou mořských jeskyní
  • Skalní městečka na bílých útesech

Popis

Poloostrov Gargano vypadá jako ostruha čnící do Jadranu nad podpatkem italské boty; láká turisty křišťálově čistým mořem, pobřežními jeskyněmi, piniovými háji a pitoreskními městečky. Pojeďme spolu navštívit tuto překrásnou oblast jižní Itálie a užít si středomořské jaro, kdy je vše šťavnatě zelené a plné života. Počasí už je v tuto dobu příjemně teplé a slibuje vynikající ježdění a vlídné moře báječné koupání. Uvidíme překrásná pobřežní městečka tepající typickou jihoitalskou atmosférou a také přírodní rezervaci na ostrovech Tremiti, které nabízejí koupání a šnorchlování v průzračném moři a výlety do vápencových mořských jeskyní. Program zájezdu je vhodný pro širokou škálu cyklistů a umožňuje návštěvu zajímavých památek. 

Program

1.–2. den

Odjezd odpoledne, noční přejezd do Itálie na pobřeží Jaderského moře do městečka Campomarino Lido, ubytování, koupání, relaxace.

3. den

Výlet do "albánských" vesniček Ururi a Portocannone (již přes 600 let zde stále žije obyvatelstvo původem z Albánie a udržuje se albánsko-italský dialekt) (25–75 km), nebo odpočinek u moře.

4. den

Lodní výlet na ostrovy Tremiti (fakultativně okružní výlet lodí kolem ostrovů a návštěva mořských jeskyní, nebo prohlídka pevnosti, koupání, šnorchlování – den bez kol); alternativně volný den na pláži nebo cyklovýlety do okolí apartmánů.

5. den

Po trase slavného cyklistického závodu Giro d'Italia do nejkrásnějších měst poloostrova Gargano: Rodi GarganicoPeschici a Vieste, k symbolu poloostrova Gargano, skalnímu oblouku Arco di San Felice, na cyklotrase možnost koupání na nejkrásnějších plážích (15–60 km).

6. den

Výlet k poutnímu místu San Giovanni Rotondo (hrobka stigmatizovaného kněze Padre Pia, po mexickém Guadalupe jedno z nejvýznamnějších poutních míst nejen křesťanského světa); cyklistika v pralese Foresta Umbra s možností návštěvy významného poutního místa a nejvýše položeného městečka na poloostrově, Monte Sant´Angelo, nebo volný den u moře (variantně 10–60 km).

7. den

Výlet k solným pobřežním jezerům Lago di Varano a Lago di Lesina (35–65 km), cyklistika mezi olivovými háji a mořem; v podvečer výlet za individuálními gurmánskými zážitky do města Termoli.

8. den

Z Casacalenda, starobylého římského městečka s krásnými panoramatickými výhledy, přes Larino (návštěva římského amfiteátru) zpět do Campomarino (47 km)

9.–10. den

Rozloučení s mořem, odpolední odjezd, návrat následující den v odpoledních hodinách.

Podmínky

GALERIE: DOPRAVA, STRAVOVÁNÍ, CYKLOVLEK