ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Francouzské Středomoří na kole v pohodě

Návrat do Palavas s novým programem
dovolená na kole1 nenáročný program★★★ chci cestovat pohodlnědovolená pro rodiny s dětmi do 10 let

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
7. 6. – 16. 6. 202410 dní11014401
14. 6. – 23. 6. 202410 dní11014402

Na co se můžete těšit?

  • Cyklopobyt u moře s každodenními výlety za podpory autobusu
  • Ideální pro rodiny s dětmi a cyklisty-pohodáře
  • Monumentální přírodní amfiteátr Cirque de Navacelles
  • Římské divadlo a vítězný oblouk  v Orange, vyhlášené víno v Châteauneuf-du-Pape
  • Písečné pláže, odpočinek a koupání
  • Kemp **** – ubytování v klimatizovaných mobilhomech s polopenzí

Popis

Byli jste s námi na zájezdu Provence na kole v pohodě? Líbilo se vám zázemí kempu v Palavas-les-Flots v blízkosti Montpellier s barevnými mobilhomy stojícími pěkně pospolu kolem naší pověstné kuchyně? Rádi byste se vrátili zpět, ale zároveň chcete vidět něco nového? Pokud jste třikrát odpověděli ano, vypravte se s námi na náš nový cyklozájezd do francouzského Středomoří!

Tentokrát jej budeme objevovat až za hranicí Provence, v historickém Languedocu, i nyní však zabrousíme do podhůří Francouzského středohoří a malebných Cevennes, přičemž propojíme antické i středověké památky s překrásnými přírodními scenériemi a provensálskou gastronomií!

Program

1.–2. den

Odjezd odpoledne a noční přejezd do Francie; ráno příjezd do Montpellier – individuální prohlídka města a odtud na kole po cyklostezce podél říčky Lez do Palavas-les-Flots; ubytování v kempu (20 km).

3. den

Na kole kolem jezera Salagou (možnost koupání) a přírodního amfiteátru Cirque de Mourèze – dolomitové skalní útvary, možná prohlídka pěšky (27–40 km).

4. den

Přístav Sète, známý jako "jedinečný ostrov" či "languedocké Benátky"; odtud na kole přes úzké lido, oddělující moře od Étangu de Thau, do Agde – černé perly Středozemí (30/40 km).

5. den

Prohlídka bambusérie v Anduze a na kole pohořím Cevennes přes Mialet (centrum hugenotského odboje) do St-Jean-du-Gard (pěstování bource morušového a muzeum výroby hedvábí); možnost zaměnit kolo za parní vláček, který jede z Anduze do St-Jean-du-Gard, a užít si odpočinkový den bez kol (0/30 km).

6. den

Prohlídka Nîmes s antickými památkami a na kole podél kanálu (propojuje řeku Rhônu s přístavem Sète), přes opevněné město s mořskými salinami Aigues-Mortes do přímořského letoviska Grau-du-Roi; odtud fakultativně podél moře do kempu (30/50 km).

7. den

Autobusem do Saint-Maurice-Navacelles a dále na kole monumentálním přírodním amfiteátrem Cirque de Navacelles (30 km / ↑450 m); fakultativně prodloužení údolím řeky Vis k vodopádu s možností koupání (+13 km), případně pouze krátká trasa bez stoupání k vodopádům (22 km).

8. den

Světoznámé vinné sklepy Châteauneuf-du-Pape a odtud cyklistický okruh mezi vinicemi do Orange  – nejzachovalejší římské divadlo ve Francii a vítězný oblouk (24/30 km).

9.–10. den

Cyklovýlet na trhy v Carnonu či bleší trh v Palavas (5/10 km), nebo podél přírodních pláží ke katedrále Maguelone (18/30 km); rozloučení s mořem a odpoledne odjezd domů, příjezd následující den kolem poledne.

Podmínky

GALERIE: UBYTOVÁNÍ, STRAVOVÁNÍ, CYKLOVLEK, DOPRAVA, MOBILHOMY