ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Sardinie – smaragdový ostrov na kole

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
19. 9. – 29. 9. 202411 dní11120403

autobusem

21. 9. – 28. 9. 20248 dní11120404

letecky 

30. 5. – 9. 6. 202411 dní11120401

autobusem

1. 6. – 8. 6. 20248 dní11120402

letecky 

Na co se můžete těšit?

  • Cyklovýlety hvězdicovitě z jednoho místa
  • Neptunova jeskyně, Castelsardo, Arzachena a prehistorické památky
  • Ostrov Asinara a souostroví La Maddalena
  • Moře všech odstínů modré a zelené, divoké skalní fantazie a nekonečné bílé pláže, zátoky a útesy
  • Apartmány s kuchyňkou
  • Cyklopobyt u moře s podporou autobusu, možnost letecké dopravy

Popis

Sardinie – druhý největší středomořský ostrov nabízí překrásnou kombinaci moře, zvlněné krajiny, bílých písků, gurmánských dobrot a výjimečné historie. Krajina je poseta tisíci nuraghe (kamenné stavby) svědčícími o tom, že lidé si zdejší příjemné klima užívají již po tisíciletí. Sardinie má něco pro každého. Ten, kdo si chce odpočinout u moře, je sváděn stovkami pláží všech velikostí a tvarů a nepřestává být okouzlen tolika odstíny modré a tyrkysové, kolik si ani neuměl představit. Ten, kdo se s námi bude vydávat na cyklistická dobrodružství, si bude užívat toulky po mírně hornaté krajině, projíždět se podél mořských útesů a za příjemného mořského vánku se vystavovat slunci a slaným osvěžením. Bydlíme v Isola Rossa, v pohodlných apartmánech v malém rybářském městečku, odkud vyjíždíme hvězdicovitě do okolí. Navštívíme úchvatnou Neptunovu jeskyni odhalenou v útesu, historická města (Alghero, Castelsardo, Arzachena), která si dnes už jen užívají starou slávu a současný klid a pohodu. Trajekty přeplujeme na souostroví Maddalena, kde budou dokonalé italské silnice víceméně už jen pro nás. Uvidíme, kde si užíval Garibaldi, když už ho přestalo bavit bojovat a kde si dnes užívá ta nejbohatší smetánka světa. Ocitneme se na místech, která byla po staletí izolována a dnes se chlubí endemickou faunou – Isola Asinara. A tak jako všude v Itálii, i na Sardinii budeme ochutnávat, rozplývat se a žasnout nad chutností, čerstvostí a bohatostí místní kuchyně. Sardiníe je pro mnohé láska na první pohled... láska, která zůstává...

Program

1.–2. den

Autobusová varianta: večerní odjezd z Prahy a noční přejezd do Itálie; v případě časové rezervy prohlídka Pisy (Náměstí zázraků, šikmá věž); noční trajekt z Livorna na Sardinii.

3. den

Autobusová varianta: ranní přesun z přístavu do rybářského městečka Isola Rossaubytování, cyklistický nebo pěší program v okolí nebo lenošení na okolních plážích s kulisou divokých útesů; letecká varianta: odlet z Prahy do Olbie, transfer do Isola Rossa a připojení ke skupině (0–20 km).

4. den

Cyklistika na Capo Caccia s návštěvou Neptunovy jeskyně, možnost vyjížďky v přírodní rezervaci Porto Conte, prohlídka katalánského města Alghero s možností koupání na jeho dlouhých plážích (30–50 km).

5. den

Z přístavu Palau trajektem na souostroví La Maddalena: cyklistický okruh v NP Arcipelago di La Maddalena, růžové skalní útvary, malebné pláže; na kole po hrázi na ostrov Caprera – Garibaldiho usedlost, piniové lesy, divoká krajina a pláže v karibském stylu (30–60 km).

6. den

Jedna z nejzachovalejších a nejmonumentálnějších památek prehistorických obyvatel Sardinie Nuraghe Majori; na kole přes měsíční údolí Valle de la Luna zpět do Isola Rossa (40 km).

7. den

Příjemná cyklistika sardinským vnitrozemím: Arzachena – jedno z center nuragické kultury; pravěká svatyně Malchittu; dolmen Coddu Vecchiu; nekropole Li Muri; hrobka obrů Li Loghi; poloostrov Isuledda – ráj windsurfařů; famózní pobřeží Costa Smeralda oblíbené mezi nejen italskými milionáři; překrásná skalní vyhlídka Capo d´Orso (40–60 km).

8. den

Na kole nebo autobusem do skalního města Castelsarda vystavěného na útesu nad mořem; krátká zastávka u neobvyklé skalní formace Roccia Elefante; individuální cyklistika v okolí dlouhých písčitých pláží Badesi či Costa Paradiso; procházka přes macchie k pláži Marinedda nebo náročnější výlety za Trinità d'Agultu (30–80 km).

9. den

Celodenní výlet do unikátní přírodní rezervace na ostrově Asinara: nedávno zpřístupněné izolované vojenské území, nyní útočiště želv a bílých oslíků a neporušených macchiových porostů; koupání na krásných opuštěných plážích (0–36 km).

10.–11. den

Letecká varianta: transfer na letiště do Olbie a odlet do Prahy; autobusová varianta: odpolední návštěva Porto Aranci, přilehlých pláží s možností výstupu na skalní vyhlídku; noční trajekt na pevninu, příjezd následující den ve večerních hodinách.

Podmínky

GALERIE: DOPRAVA, CYKLOVLEK