ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Korsika na kole v pohodě

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
17. 5. – 26. 5. 202410 dní11113411
23. 8. – 1. 9. 202410 dní11113412
30. 8. – 8. 9. 202410 dní11113413

Tento zájezd pro vás připravíme i na zakázku.

Na co se můžete těšit?

  • Cyklopobyt u moře, (cyklo)výlety s podporou autobusu
  • Ideální pro rodiny s dětmi a cyklisty pohodáře
  • Azurové moře s písečnými plážemi
  • Přírodní krásy a lokality UNESCO
  • Ubytování v mobilhomech, polopenze

Popis

Korsika je ostrovem krásných pláží, průzračného moře, neuvěřitelných přírodních útvarů a megalitických výtvorů. Nabízíme vám zde citlivě namíchaný koktejl cyklistiky, plážování a poznávání. Z Bastie zamíříme do jižní části ostrova a z kempové základny poblíž „starého přístavu“ Porto-Vecchio budeme s podporou autobusu vyjíždět do horských sedel a malebnou krajinou sjíždět na kole zpět k moři.

Během deseti dní navštívíme nejvýznamnější města a prehistorická naleziště korsického jihu, vychutnáme si nejkrásnější cyklistické trasy (ze kterých si podle své úrovně vybere každý) a dopřejeme si báječné koupání v moři i tůňkách horských kaskád. Cestou nás přitom budou provázet polodivoká prasátka a všudypřítomná vůně makchie (Napoleon prý jednou prohlásil, že podle ní by svůj rodný ostrov poznal i se zavázanýma očima).

Na přelomu května/června a srpna/září má Korsika pro cyklistiku optimální klima, denní teploty jsou příjemné a silnice nejsou tak plné jako v letní sezoně.

Program

1.–2. den

Odjezd dopoledne, noční přejezd do Itálie, ranní trajekt do korsické Bastie a přejezd východního pobřeží do kempu k Porto-Vecchio, koupání, v podvečer ubytování.

3. den

Autobusem k přehradě Ospedale, skalní útvary a vodopád Piscia di Gallo, sjezd na kole až k moři (35 km) s koupáním v tůňkách Lataricciu; možnost zajížďky na pláž Saint-Cyprien (+9 km), alternativně horská etapa přes Zonzu a Levii (75 km).

4. den

Autobusem do Quenzy a dále do sedla Col de Saint-Eustache; na kole červenými skalami a údolím řeky Taravo (korkové duby, olivy, vinná réva) k největšímu menhirovému nalezišti Filitosa a dál k moři (35–60 km).

5. den

Bílá perla ostrova Bonifacio (prohlídka města, fakultativní vyjížďka lodí kolem monumentálních útesů), odpolední cyklistika v okolí Porto-Vecchia s koupáním na nejkrásnějších plážích ostrova Tamaricciu a Palombaggia (16 km); možnost prodloužení na pláž Caratoggio přezdívanou Tahiti (+9 km) nebo dojezdu do kempu (+10 km).

6. den

Autobusem k Zonze a na kole do sedla Col de Bavella (1218 m) s bílou madonou a famózními výhledy na skalní scenerie věží Bavella i na moře; na kole údolím do Solenzary s možností koupání v kaskádách říček Polischellu (35 km). Možnost prodloužení od jezera Ospedale po silnici (+24 km) nebo po šotolině (+19 km).

7. den

Odpočinkový den, pohodová cyklistika na nedalekou pláž Pinarellu (19 km), s možností ochutnávky vína ve sklípku v Lecci (+7 km) nebo prodloužením k tůňkám říčky Cavo (44 km).

8. den

Autobusem k horské Zonze, odtud na kole přes Levii (archeologické muzeum s nejstarší korsickou kostrou ženy – Dámou z Bonifacia), olivové městečko Sainte-Lucie-de-Tallano a vinice Fiumicicoli do nejkorsičtějšího z korsických měst Sartène (43 km); možnost zajížďky k pravěké pevnosti Cucuruzzu-Capula (+7 km) nebo prodloužení k menhirovému poli Cauria (+26 km).

9.–10. den

Ranní přejezd do Bastie, prohlídka města/koupání, odpolední trajekt na pevninu, noční přesun přes Itálii a Německo, návrat následující den kolem poledne/odpoledne.

Podmínky

GALERIE: DOPRAVA, MOBILHOMY, STRAVOVÁNÍ