ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Francouzsko-katalánské přímoří na kole

Na pomezí Francie a Španělska
dovolená na kole1 nenáročný program★★★ chci cestovat pohodlnědovolená pro rodiny s dětmi do 10 let

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
28. 6. – 7. 7. 202410 dní11017402

POSLEDNÍ VOLNÁ MÍSTA!

Na co se můžete těšit?

  • Cyklopobyt u moře, každodenní výlety s podporou autobusu - i pro necyklisty
  • Ideální pro rodiny s dětmi a cyklisty pohodáře
  • Kvalitní víno a katalánská kuchyně
  • Salvador Dalí a jeho muzeum ve Figueres
  • Písečné pláže, odpočinek a koupání
  • Ubytování v mobilhomech ve výborně vybaveném kempu u moře

Popis

Pobytová základna u moře v Canet-Plage je ideálně položená tak, že nám jednodenní výlety umožní ochutnat ze všech přírodních i kulturně-historických esencí Francie i Katalánska. Pláž je písečná, vhodná ke koupání pro děti, vstup do vody je mírný. Z tohoto příjemného místa vyrážíme s podporou autobusu na (cyklo)výlety do okolí. Blízkost moře samozřejmě využijeme k rannímu a podvečernímu koupání a během odpočinkového dne i k celodennímu lenošení na pláži. Cyklistické výlety jsou připraveny tak, že jejich kratší varianty zvládnou i zdatnější děti od 7 let.

Program

1.–2. den

Odjezd odpoledne, noční přejezd do Francie; odpoledne příjezd do Canet-Plage, ubytování, odpočinek a koupání; prohlídka přístavu a městečka.

3. den

Autobusem do vinařského kraje Corbiéres, okruh na kole ke katarským hradům Peyrepertuse a Quéribus a úchvatným kaňonem řeky Galamus (asi 35 km); krásné koupání v kaskádách říčky Verdouble – přírodní akvapark.

4. den

Nejzachovalejší opevněné město v Evropě Carcassonne – komplex staveb světového významu, dvojité hradby s 52 věžemi - prohlídka města; po cyklostezce podél Canal du Midi (15–40 km).

5. den

Volný den bez kol, odpočinek a koupání, podvečerní výlet autobusem do Perpignanu (Palác mallorských králů, katedrála Saint-Jean, vstupní brána Le Castillet).

6. den

Na kole nebo autobusem podél pobřeží do malebného městečka Collioure: templářský hrad, fauvistické obrazy (Henri Matisse) a vyjíďka s výhledy na moře k majáku Cap Béar; podpora autobusu na cestě zpět (17–55 km); možné prodloužení až do vinařského Banyuls-sur Mer (+16 km). 

7. den

Dopolední výlet autobusem do španělského Figueres -  fakultativně návštěva muzea Salvadora Dalího; odpoledne volný program – koupání.

8. den

Autobusem do Prades, na kole k opatství St. Michel de Cuxa (9. stol.) a St. Martin du Canigou (10. stol.), pevnost Fort Libéria ve městě Villefranche de Conflent, individuálně možnost prohlídky jeskyně Grande Canalettes (asi 35 km).

9.–10. den

Rozloučení s mořem; odpoledne odjezd domů, návrat následující den kolem poledne.

Podmínky

GALERIE: UBYTOVÁNÍ, CYKLOVLEK, DOPRAVA, MOBILHOMY