Menu

Výsledky vyhledávání fráze "{{ query }}"

{{ group.group }}

Nic nebylo nalezeno :(

přejít na podrobnější hledání »

Speciální nabídka

Datum odjezdu nejdříve:
Datum příjezdu nejpozději:
Zájezdy s datem odjezdu ve vybraném měsíci nebo roce:

UbytováníUbytování

UbytováníStravování

UbytováníDoprava

UbytováníStandard služeb (poznávací zájezdy)

UbytováníFyzická náročnost (aktivní dovolená)

CenaCena

Vybrané filtry:nic nebylo zvolenozrušit všechny filtry

Alsasko - gastronomie

Alsasko - gastronomie

Alsaská kuchyně vykazuje silné německé vlivy. Klasickým pokrmem je kyselé zelí choucroute (šukrut), které se nakládá s kuličkami jalovce a podává s husím či vepřovým sádlem a uzeným masem. Další alsaskou specialitou je tzv. baeckoffe, ragú z hovězího, vepřového a skopového masa zapečené s brambory. Mezi oblíbené pokrmy z ryb patří matelote (matlot), dušené sladkovodní ryby v ryzlinku, a truite au bleu (truit o blö), pstuh namodro, tj. povařený v ryzlinku s kapkou octa. Alsasané si velmi potrpí na zákusky. Populární je tarte alsacienne (tart alsasien), koláč s třešněmi či mirabelkami, nebo birewecks, dezerty vyrobené ze sušeného ovoce marinovaného v třešňové pálence.

Pohoří Vogézy chrání území Alsaska před vlivem Atlantického oceánu. Místní vinice tedy dostávají mimořádné dávky teplého slunečního záření za současných malých dávek dešťových srážek. Alsasko je jedinou klasickou vinařskou oblastí Francie, která si svou pověst vybudovala na čistých odrůdových vínech. Přibližně 95% tvoří bílá vína produkovaná z celého souboru základních francouzských a německých odrůd vinné révy. Mezi nejznámější patří Riesling, Gewürztraminer a Sylvaner.

Žádost o zaslání tištěných katalogů

KATALOGY NA ROK 2017/18

Po vyplnění a odeslání formuláře Vám zdarma zašleme objednané katalogy. Katalogy rozesíláme vždy 1x týdně a jsou posílány jako obyčejná psaní.

Katalogy posíláme pouze po ČR. Pro zájemce mimo ČR máme připraveny katalogy ke stažení ve formátu PDF na stránce katalogy v PDF. Nebo využijte naše webové stránky. Děkujeme za pochopení.