ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Babí léto v Provence

poznávací zájezdy★★ jsem ochoten cestovat skromněji

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Francie

Tento zájezd pro vás připravíme na zakázku.

Na co se můžete těšit?

  • Od sezony 2017 nové, moderní mobilhomy!
  • Pobyt v mobilhomech u moře, polopenze
  • Antické a středověké památky jižní Francie
  • NP Camargue - bílí koně, černí býci, plameňáci
  • Arles , Avignon , Châteauneuf du Pape, římské divadlo v Orange
  • Vinné sklípky a místní gastronomie

Popis

Provence je fenomén. Neuvěřitelné množství úchvatných historických památek (z nichž mnohé si vysloužily kredit UNESCO), přírodních zajímavostí a nádherných krajinných scenérií, věhlasná gastronomie a vynikající vína, moře a slunce. Vše tu spolu existuje v naprosté symbióze na relativně malém území. Něco takového nenajdeme snad nikde jinde na světě. Provence se nám představí již ve své plné kráse, ale téměř bez turistů. Těžištěm tohoto zájezdu je přímořské městečko Palavas-les-Flots. Zde si pronajímáme část kempu s mobilhomy jako celosezonní základnu. Kemp leží přímo na pobřeží cca 100 m od písečné pláže. Blízkost moře samozřejmě využijeme k rannímu a podvečernímu koupání a během odpočinkového dne (nebo ve dnech, kdy vynecháte některý z programů) i k celodennímu lenošení na pláži. Denně vyrážíme s podporou autobusu na půldenní nebo celodenní výlety do širokého okolí. Program uvedený v následujícím itineráři může být nabízen v jiném pořadí – podle počasí, aktuálních kulturních akcí, svátků a dalších okolností. Zájezd programově i organizačně vychází z našeho, mimořádně úspěšného, cyklistického zájezdu Provence na kole v pohodě, je však přizpůsoben mimosezonnímu období.

Program

1.–2. den

Kolem poledne odjezd, noční přejezd do Francie; ráno příjezd do Palavas-les-Flots, ubytování, odpočinek a koupání, výlet do přístavu.

3. den

Papežské město Avignon a světoznámé vinné sklepy Châteauneuf du Pape, Orange - nejzachovalejší římské divadlo ve Francii a vítězný oblouk.

4. den

Les Baux de Provence (audiovizuální projekce ve starém bauxitovém lomu Carriėres de Lumiėres), Arles: město středověké i antické, s římskou arénou a divadlem; nekropole Alyscamps; známý van Goghův most.

5. den

Kaňonem řeky Hérault: monumentální krasová jeskyně Grotte des Demoiselles; skalní vesnice St. Guilhem le Désert - poutní místo na Svatojakubské cestě; koupání v řece Hérault pod "Ďáblovým mostem" .

6. den

Volný den u moře, odpočinek a koupání; fakultativní výlet do Montpellier: zahrady, vodotrysky a fontány nebo akvárium Mare et Nostrum,...

7. den

Prohlídka Nîmes s antickými památkami; přejezd autobusem do malebného středověkého Uzės a odtud krajem vinic na Pont du Gard - nejnavštěvovanější památku Provence.

8. den

Deltou Rhôny: přímořské letovisko Saintes-Maries-de-la-Mer; planiny a jezera NP Camargue - černí býci, bílí koně a růžoví plameňáci.

9.–10. den

Volný půlden v Palavas-les-Flots; odpoledne odjezd domů, příjezd další den kolem poledne.

Podmínky

GALERIE: MOBILHOMY