ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Provence křížem krážem na kole

Etapová cyklistika s doprovodným autobusem
dovolená na kole2 středně náročný program★ zvládnu i noclehy pod stanem nebo náročné cestování

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Francie

Na co se můžete těšit?

  • Etapově s doprovodným autobusem
  • Ubytování v kempech se snídaní
  • Méně turistická a více autentická Provence
  • Víno, mořské speciality, levandulová pole
  • Provensálské fjordy – odpočinek a koupání

Popis

Zájezd nadchne jak znalce a ctitele Francie, tak úplné nováčky. Ale především ty, kteří mají raději odlehlejší místa s poklidnou atmosférou mimo hlavní turistické trasy. Projedeme se malebnými vesničkami, kde jako by se po staletí nic nezměnilo, krajinou zářivě zelených vinic a modrofialových levandulových polí, vychutnáme si krásu vápencových masivů. Zcela jistě nám Provence učaruje jako kdysi Paulu Cézannovi a Pablu Picassovi. Na závěr naší cesty sjedeme k moři, do přístavu Cassis s tyrkysovou vodou ve vápencových „fjordech“ – kalankách.

Program

1.–2. den

Odjezd odpoledne, noční přejezd do antického Vaison-la-Romaine; prohlídka starého města; okruh podél vápencových skal - tzv. Montmiraillských krajek (max. 60 km).

3. den

Pro zdatnější výšlap na poutní horu cyklistů Mont Ventoux (asi 60 km), pro ostatní vyhlídkovou cestou po jeho úbočí (45 km) až do městečka Sault uprostřed levandulových polí.

4. den

Soutěskou řeky Nesque, malebné městečko Vénasque, přes listnaté lesy pohoří Vaucluse do Murs (65 km).

5. den

Den plný úžasu: cisterciácké opatství Sénanque, středověké město Gordes, kamenný skanzen Les Bories, tajemné prameny ve Fontaine de Vaucluse; okrový lom v Roussillonu, Lacoste – sídlo markýze de Sade, Bonnieux, Pont Julien, SaintSaturnin-les-Apt (70 km).

6. den

Okrový lom Colorado – krajina barevných skal u Rustrelu, soutěska Oppedette, středověké Forcalquier mezi masivy Lure a Lubéron (65 km).

7. den

Volný den ve Forcalquier; prohlídka města, možnost cyklovýletu do městečka Lurs a ke klášteru Ganagobie (55 km), nebo do oblasti Montagne de Lure (s nejvyšším bodem Signal de Lure, 1826 m – 70 km).

8. den

Malebné Manosque, podhůřím nebo po hřebeni Lubéronu, krajem nekonečných vinic a starobylých hradů, návštěva vinného sklípku (60 km).

9. den

Krajem Paula Cézanna kolem masivu Ste. Victoire, Aix-en-Provence (60 km).

10. den

Přes vápencový masiv Ste. Baume do malebného přístavu Cassis (55 km nebo 88 km).

11. den

Odpočinkový den v Cassis, výlet lodí na moři do vápencových "provensálských fjordů" - kalánků; pro zájemce výšlap na nejvyšší útes Středozemního moře Cap Canaille (399 m).

12.–13. den

Volné dopoledne u moře, koupání v tyrkysovém moři; odpoledne odjezd domů, návrat následující den odpoledne.

Podmínky

GALERIE: DOPRAVA, STRAVOVÁNÍ, CYKLOVLEK