ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Alsasko na kole – vinná stezka

"Route du vin"
dovolená na kole1-2 nenáročný / středně náročný★★★ chci cestovat pohodlně

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
24. 9. – 29. 9. 20246 dní11046401

Na co se můžete těšit?

  • Cyklopobyt s podporou autobusu
  • Doba vinobraní – vhodné pro milovníky vína
  • Typická hrázděná architektura
  • Ubytování v hotelu s polopenzí

Popis

Alsasko v sobě spojuje to lepší z Francie i z Německa. Jsou zde typické hrázděné domy, místní lidé sice mluví francouzsky, ale rádi a dobře mluví i německy. Taktéž lahodné bílé víno a alsaská kuchyně nám zprostředkuje gastronomický zážitek dle vynikajících receptů obou zemí. Typickým dekorem domů jsou čapí hnízda (čáp je symbolem Alsaska). Vše je čisté a upravené, ale nepřezdobené. Ubytujeme se ve stylovém hotýlku, odkud budeme za podpory autobusu vyrážet na jednodenní výlety. 

Program

1.–2. den

Odjezd v pozdních večerních hodinách, noční přejezd do městečka Eguisheim; výlet zvlněným pohořím mezi vinicemi do Rouffachu nebo Cesta pěti hradů (Route des cinq Châteaux), jedno z nejkrásnějších měst Alsaska – Colmar, historické centrum s radnicí a muzeem Unterlinden, dojezd do hotelu (50 km).

3. den

Autobusem na horu Sv. Odily – unikátní výhled na okolní krajinu, léčivá studánka, tajemná Pohanská zeď, na kole do kouzelného městečka Obernai, Rosheim s nejstaršími domy v Alsasku a nejkrásnějším románským kostelem, Mohlsheim se středověkým jádrem, ale také kolébka vozů Bugatti (50 km); naložení kol v Traenheimu; fakultativně ochutnávka vín ve vinařství La Cave du Roi Dagobert.

4. den

Autobusem na hrad Haut Koenigsbourg(fakultativně prohlídka hradu), vyložení kol a sjezd do Sélestatu, středověká městečka Riquewihr a Ribeauvillé, vinicemi do Hunawihru (opevněný kostel a chovná stanice čápů), zakončení v rodišti Alberta Schweizera – Kaysersbergu (50 km).

5.–6. den

Autobusem do sedla Bonhomme (949 m), na kole po hřebenové silničce budované za 1. světové války, mezi lesy a pastvinami Vogéz, dojezd do hotelu (65 km), nebo nejkrásnější cyklostezka jižního Německa – vinařská oblast Kaiserstuhl (46 km); gurmánská večeře – alsaské flambované koláče (slané i sladké); večerní odjezd domů, návrat následující den v brzkých ranních hodinách.

Podmínky

GALERIE: DOPRAVA, UBYTOVÁNÍ, CYKLOVLEK