ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Provence na kole v pohodě

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
28. 6. – 7. 7. 202410 dní11011401

POSLEDNÍ VOLNÁ MÍSTA!

5. 7. – 14. 7. 202410 dní11011402
12. 7. – 21. 7. 202410 dní11011403
19. 7. – 28. 7. 202410 dní11011404

Tento zájezd pro vás připravíme i na zakázku.

Na co se můžete těšit?

  • Cyklopobyt u moře, každodenní výlety s podporou autobusu
  • Pont du Gard , NP Camargue , Arles , Avignon 
  • Ideální pro rodiny s dětmi a cyklisty pohodáře
  • Písečné pláže, odpočinek a koupání
  • Vinné sklípky a místní gastronomie
  • Kemp****, ubytování v klimatizovaných mobilhomech s polopenzí

Popis

Provence je fenomén: nabízí neuvěřitelné množství úchvatných historických památek od antiky po současnost, z nichž mnohé si vysloužily kredit UNESCO, přírodní zajímavosti a nádherné krajinné scenérie, věhlasnou gastronomii a vynikající víno, moře a slunce. Vše tu spolu koexistuje v naprosté symbióze na relativně malém území. Něco takového nenajdeme snad nikde jinde na světě.

Těžištěm zájezdu, který je stálicí naší francouzské cyklonabídky, je přímořské městečko Palavas-les-Flots v blízkosti Montpellier a Národního parku Camargue . Z kempu na pobřeží denně vyrážíme s podporou autobusu na výlety do širokého okolí a blízkost moře využíváme k rannímu a podvečernímu koupání. Okuste s námi francouzské "savoir vivre" u sklenky růžového – s plameňáky, kteří nám budou létat nad hlavou!

Program

1.–2. den

Odjezd odpoledne, noční přejezd do Francie; ráno příjezd do Palavas-les-Flots, ubytování, odpočinek a koupání, cyklovýlet podél přírodních pláží ke katedrále Maguelone (18–22 km).

3. den

Středověké skalní město Les-Baux-de-Provence a úchvatná audiovizuální projekce obrazů (každý rok zaměřená na jiného francouzského malíře) ve starém bauxitovém lomu Carriėres de Lumiėres; na kole malebným pohořím Alpiček do St.-Rémy – blázinec, kde van Gogh strávil poslední část života, a římské město Glanum (13–35 km).

4. den

Papežské město Avignon a na kole podél Rhôny kolem kláštera St.-Michel de Frigolet do Tarasconu – město s monumentálním hradem, opředené dračí legendou (24 km).

5. den

Monumentální krasová jeskyně Grotte des Demoiselles v podhůří Cévennes a na kole kaňonem řeky Hérault: skalní vesnice St.-Guilhem-le-Désert  s nejstarším platanem Francie (poutní místo na Svatojakubské cestě) a koupání pod Ďáblovým mostem (20–35 km).

6. den

Arles: město umělců Charlese Gounoda, Georgese Bizeta a Vincenta van Gogha, město středověké i antické, s římskou arénou a divadlem, nekropolí Alyscamps ze 6. století, známým van Goghovým mostem a tradičním středečním trhem (den bez kol).

7. den

Malebné Uzès, odtud po cyklostezce krajem vinic na Pont du Gard , nejnavštěvovanější památku Provence (17-22 km); koupání v řece Gardon přímo pod mostem.

8. den

NP Camargue v deltě Rhôny: na kole mezi jezery a planinami s černými býky, bílými koňmi a růžovými plameňáky do přímořského letoviska Saintes-Maries-de-la-Mer (18–37 km); opevněné město s mořskými salinami Aigues Mortes a ochutnávka růžového "písečného" vína v místním vinařství.

9.–10. den

Cyklovýlet na trhy v Carnonu či bleší trh v Palavas (5-10 km) anebo na kole do Montpellier (30 km); rozloučení s mořem a odpoledne odjezd domů; příjezd následující den kolem poledne.

Podmínky

GALERIE: UBYTOVÁNÍ, STRAVOVÁNÍ, CYKLOVLEK, DOPRAVA, MOBILHOMY