ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Provence levandulová na kole

Krajem Luberonu, Route de la Lavande
dovolená na kole1-2 nenáročný / středně náročný★★★ chci cestovat pohodlně

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
21. 6. – 30. 6. 202410 dní11045401

Tento zájezd pro vás připravíme i na zakázku.

Na co se můžete těšit?

  • Cyklopobyt, výlety s podporou autobusu
  • Méně turistická a více autentická Provence
  • Větrná hora Mont Ventoux (1909 m)
  • Vinný sklípek, kvetoucí levandulová pole
  • Ubytování v mobilhomech se snídaní

Popis

Zájezd vás zavede do kraje známého z knih Francesca Petrarky a Marcela Pagnola nebo z filmu Dobrý ročník. Během týdenního pobytu v oblasti Luberon v období kvetoucí levandule si vychutnáte všechny barvy a vůně jarní Provence a samozřejmě skvělé cyklovýlety. Naší základnou bude kemp Domaine des Chênes Blancs nedaleko malebného městečka Saint-Saturnin-lès-Apt, odkud budeme vyrážet na kole do romantického okolí a za podpory autobusu se projedeme třeba úchvatným kaňonem Verdon, vyšlápneme na cyklistickou mekku Mont Ventoux a užijeme si trhy v jednom z nejkrásnějších provensálských městeček Gordes.

Program

1.–2. den

Odjezd večer, noční přejezd do Francie, příjezd v odpoledních hodinách do kempu v blízkosti městečka Saint-Saturnin-lès-Apt, ubytování, odpočinek, na kole do městečka St. Saturnin-les-Apt (11 km).

3. den

Na kole do pastelově barevného Roussillonu (možnost procházky okrovým lomem – barevné přírodní věže, modrá obloha, zelené borovice) a dále k římskému mostu Pont Julien; odtud po cyklostezce po bývalé železnici podél říčky Calavon do Apt (živé město, produkce marmelád, levandulové esence a lanýžů, těžba okru, od 3. století biskupské sídlo) či s prodloužením přes Lacoste (sídlo markýze de Sade) a Bonnieux (krásné výhledy od kostela na celé údolí, muzeum pekařství) (28–46 km).

4. den

Na kole přes Saint-Saturnin-lès-Apt do Rustrelu – Colorado Rustrel: série okrových lomů – žlutá, bílá, oranžová (37 km), se zajížďkou přes malebný Saignon (45 km); možnost prodloužení po „Route de la Lavande“ do Oppedette (malebná vesnička na skále nad soutěskou) a Simiane la Rotonde (75 km).

5. den

Autobusem k cisterciáckému opatství Sénanque, na kole přes středověké město Gordes, kamenný skanzen Les Bories, možnost zajížďky do muzea levandule a po cyklostezce po bývalé železnici podél říčky Calavon zpět do kempu (36–40 km); možnost prodloužení o Fontaine-de-Vaucluse – historické, živé městečko na vyvěrající řece, historické papírny (55 km).

6. den

Autobusem k velkému kaňonu Verdon– jeden z nejhlubších v Evropě, s impozantními výhledy; cyklovýlet po okolí (23–32 km) – levandulové farmy, městečko v horách Moustiers-Sainte-Marie; koupání v azurovém jezeře Sainte-Croix, možnost zapůjčení šlapadel v kaňonu Verdon.

7. den

Autobusem do Sault – výchozí bod pro výšlap na větrnou horu Mont Ventoux (1909 m) a sjezd zpět do Sault (52 km); pro méně zdatné cyklisty autobusem až k chatě Reynard, odtud 6 km pod vrchol a zpět do Sault (32 km), pro ty zdatnější s dojezdem do kempu (+30 km).

8. den

Autobusem do sedla pohoří Luberon, odtud sjezd na kole do typicky provensálského městečka Lourmarin (hrad z 11. století), dále přes Cucuron (natáčel se zde film Husar na střeše) a Ansouis (hrad z r. 960, přestavěný v 18. století) do La Tour-d'Aigues; odtud na kole či autobusem do vinného sklípku (návštěva s degustací) (35–50 km).

9.–10. den

Na kole do okrových dolů Mines de Bruoux (4 km); případně trh v Apt (16 km) nebo skalní pevnost Fort de Buoux (38 km); odjezd v podvečer, návrat následující den odpoledne.

Podmínky

GALERIE: DOPRAVA, CYKLOVLEK