Menu

Výsledky vyhledávání fráze "{{ query }}"

{{ group.group }}

Nic nebylo nalezeno :(

přejít na podrobnější hledání »

Speciální nabídka

Datum odjezdu nejdříve:
Datum příjezdu nejpozději:
Zájezdy s datem odjezdu ve vybraném měsíci nebo roce:

UbytováníUbytování

UbytováníStravování

UbytováníDoprava

UbytováníStandard služeb (poznávací zájezdy)

UbytováníFyzická náročnost (aktivní dovolená)

CenaCena

Vybrané filtry:nic nebylo zvolenozrušit všechny filtry

Languedoc

Languedoc

Geografie Languedocu

Sever francouzského regionu Languegoc-Rousillon tvoří prodloužení Francouzského středohoří v podobě řídce obydlené hornaté krajiny pohoří Cévennes. Kopcovité je i vnitrozemí na západě s pohořím Corbière a podhůří Pyrenejí na hranicích se Španělskem. Naopak oblasti podél pobřeží Středozemního jsou relativně ploché. V celém regionu pak převažuje výrazně středomořské klima s teplomilnou faunou i flórou.

Gastronomie Languedocu

Zdejší kuchyně je nesmírně pestrá. Najdeme zde celou řadu typicky provensálských pokrmů, ale i řadu místních specialit. V okolí Gardu (ale i jinde ve Francii) jsou populární foie gras (fua gra). Jedná se o tučná játra speciálně chovaných hus nebo kachen, která se konzumují buď vcelku, nebo se přidávají do paštik. Většinou se servírují studená spolu s teplým toustem, na másle osmahnutým jablkem a skleničkou dezertního vína. Cassoulet (kasule) je zapečený pokrm z bílých fazolí, kachního masa a různých druhů klobás, který pochází z Castenaudry kousek od Carcassonu. Podává se v keramických zapékacích mísách spolu s pečivem a lehkým listovým salátem se zálivkou z dijonské hořčice. Brandade de morue (brandad d morü) je sušená solená treska, která se nejprve vaří ve vodě a pak se rozmixuje spolu s mlékem a olivovým olejem na pomazánku, která se posléze maže na kousky bagety. Créme catalane (krem katalan) se nazývá dezert španělského původu. Jde o vaječný krém s flambovanou cukrovou krustou, který se servíruje v nízkých plochých porcelánových nebo keramických mističkách.

Vína z Languedocu pochází z vinic jižně od Toulouse, které se táhnou kolem Carcassonu a zasahují až ke Středozemnímu moři. Nejvýznamnější jsou oblasti Corbières, Minervois a Fitou. Pěstují se tu nejvíce červené odrůdy grenache, syrah a mourvédre a vyrábí se z nich hlavně plné červené víno jižního rázu, ale i suchá růžová velmi podobná těm z Provence. Kolem města Limoux kousek západně od Carcassonu se vyrábějí i výborné sekty klasickou metodou pod označením Blanquette de Limoux nebo Crémant de Limoux, které jsou ale výrazně levnější než sekty z jiných části Francie. Vinařská oblast Languegoc-Rousillon není příliš známá v zahraničí, protože se tu dlouho vyráběla stolní vína převážně pro potřeby Francie. To už ale více než 15 let neplatí. Dnes se tu vyrábějí kvalitní vína, která přitom nejsou předražená, jak tomu občas bývá v jiných francouzských regionech.

Zajímavá místa v Languedocu

Dovolená s Adventurou do Languedocu

 

Žádost o zaslání tištěných katalogů

KATALOGY NA ROK 2018/19

Katalog pro rok 2018 bude k dispozici koncem listopadu!

Pokud o katalog máte zájem, neváhejte poslat tuto objednávku. V případě, že jste s námi cestovali v posledních 2 letech, tak Vám katalog přijde automaticky.

Katalogy posíláme pouze po ČR. Pro zájemce mimo ČR máme připraveny katalogy ke stažení ve formátu PDF na stránce katalogy v PDF (aktuálně ještě katalogy 2017/18). Případně využijte naše webové stránky. Děkujeme za pochopení.